dijous, 15 de gener del 2009

Onironauta


Avui, tot parlant, he recordat que fa molt de temps que m'havia d'informar amb detall sobre el somni lúcid. N'heu sentit mai a parlar? Consisteix en assolir estat de consciència (com quan estem desperts) mentre somiem. En paraules senzilles i modernes seria entrar a matrix. Pots fer el que vulguis, des de millorar el teu anglès fins a practicar el tir amb arc. Un pot néixer onironauta (així és com s'anomen aquests lúcids navegants de somnis) o aprendre tècniques que potser l'aconsegueixin dur a aquest estat sovint confòs amb la transcendència, les visions i altres interpretacions teològiques o culturals. Jo no n'he nascut, però avui he decidit informar-me del tema. Deixeu-me llegir i qui sap, potser algun dia us puc escriure sobre experiències reals!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

De fet... si t'interessa el tema jo puc fer-te'n cinc cèntims.
A Barcelona hi ha un paio que és l'especialista en això i aquesta és la seva web!!! Que hi hagi sort i que tinguis dolços somnis!!!

http://www.mondesomnis.com/

Unknown ha dit...

Merci Albert però no caldrà. De fet ahir em vaig informar amb força detall sobre els conceptes i les tècniques. Tot plegat no és massa complicat en la teoria, encara que dur-ho a la pràctica pot exigir més o menys temps d'entrenament.

Bàsicament es tracta de dues coses molt senzilles:

1) Recordar els somnis: si no recordes que has tingut un somni lúcid és quasi com si no l'haguéssis tingut.

2) Tests de realitat: la idea és que mentre somiem, aconseguim adonar-nos de que estem somiant, i per tant poguem "despertar la consciència" i fer-lo lúcid. Hi ha molts tests de realitat, i son cosetes molt sezilles de fer. Només cal crear l'habit d'anar-ho fent durant el dia per a que així també ho fem en els somnis.

La teoria és realment molt senzilla.

Tema mondesomnis.com ahir ja vaig veure'n la web i els cursos, però em nego a pagar prop de 150€ per un curset intensiu de mig dissabte i mig diumenge. Ho trobo car.

Unknown ha dit...

Per cert, per a qui vulgui saber més:

http://es.wikibooks.org/wiki/Sue%C3%B1o_l%C3%BAcido

vullunfestuc ha dit...

Jo en soc una mica d'onironauta, perquè somnis amb consciència en tinc recurrentment

Unknown ha dit...

Quina sort!!!
Els tens espontàneament? Explica'ns alguna cosa més!!!
:D

vullunfestuc ha dit...

Ei, torno al tema. Per tal d'explicar un somni d'aquests que tinc podríem dir que és com haver viscut una pel·lícula. Generalment son escenes de la vida quotidiana: puc ser guarda d'una escola en l'època de la república, algú que viatja a la xina o simplement anar al cinema amb la meva xicota. Al moment de somiar-lo ets conscient que en tot moment estas estirat al llit, i que en qualsevol moment pots prendre el control del teu somni, però a la vegada no el vols controlar, perquè el fluir del somni és el que et provoca felicitat. Quan l'he intentat controlar al final acaba perdent la gràcia i ja no el puc tornar a "encarrilar".
També difereixen dels somnis normals per la capacitat de recordar amb molta precisió, i sovint et venen ganes d'escriure'ls. De fet algun post del meu bloc és un d'aquests somnis.
L'endemà d'un somni així SEMPRE és un bon dia. Però també estaria bé poder controlar-ho.

Unknown ha dit...

Merci per explicar-ho!
:D

Ara a veure si d'aquí "poc" puc explicar-vos-en jo un...
XD